Menu Sluiten

Info-Jongerenwerk Waadhoeke

Jongerenwerk Waadhoeke is er voor iedere jongere van 10 tot 25  jaar in de gemeente Waadhoeke.

Onze jongerenwerkers zijn daar waar de jongeren zijn: op straat, op school, in de dorpen, in de jeugdsozen en -keten en bij sportverenigingen. Dit noemen we ‘outreachend’ en ‘vindplaatsgericht’. Ook gebruiken wij social media als middel om digitaal in contact te komen en blijven met de jongeren.

Jongerenwerk Waadhoeke wil bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van een jongere. Dit doen we op een manier die bij de jongeren past. Door hen te betrekken bij de maatschappij, door hen kansen te geven, door hen mee te laten doen als volwaardige burgers, door hen in contact te brengen met volwassenen. Dit gebeurt allemaal onder de noemer  ‘jeugdparticipatie’.

Op vraag van de jongeren ondersteunen wij hen bij het organiseren van activiteiten. We helpen bij het zoeken naar oplossingen bij vragen die leven bij jongeren of betrokkenen. De vragen, wensen en belangen van de jongeren zijn hierbij het uitgangspunt. Naast ontmoeting ondersteund het Jongerenwerk jongeren in hun ontwikkeling bij projecten als  MDT, Matties, Jonge Mantelzorgers en de podcast Youngsters. Meer informatie kun je vinden in de kopjes in het menu.